soheillsadeghi1372 soheillsadeghi1372 .

soheillsadeghi1372

كتاب قصه كودكان، چگونه بايد باشد؟

انتخاب كتاب قصه كودكانه مناسب همواره از دغدغه هاي والدين بوده و هست، حالا اين پرسش ذهن پدر و مادرها را به خود مشغول كرده كه در بازار كتاب، چه كتابي براي فرزندانشان مناسب است.

انتخاب كتاب مناسب همواره از دغدغه هاي والدين بوده و هست، حالا اين پرسش ذهن پدر و مادرها را به خود مشغول كرده كه در بازار كتاب، چه كتابي براي فرزندانشان مناسب است.

در بازار انبوه كتاب، همه كتاب ها براي كودكان مناسب نيست و از اين رو دقت در انتخاب كتاب براي اين گروه سني لازم است.

كتابي كه يك كودك مي خواند بايد با گستره فكر و انديشه و نيز دنيا و تصورات او كاملا سازگار باشد. شيوه ي نگارش كلمات و جملات و اصطلاحات كتاب كودك بايد به گونه اي باشد كه كودك از آنها سر در بياورد و به عبارتي ديگر آنها را بفهمد. جذابيت و محبوبيت كتاب در نزد كودكان از اهميت ويژه اي برخوردار است.

 


كتابي كه براي كودكان نوشته مي شود بايد از نظر محتوا و تصاوير ظاهري جذب كننده باشد تا خواننده به مطالعه آن ترغيب شود.

كودكان معمولا كتاب هايي انتخاب مي كنند كه مصور و داراي جلد زيبايي باشند از اين رو كتابي كه چنين ويژگي هايي داشته باشد براي بچه ها بسيار محبوب است.

با اينحال مهمترين نكته اي كه كودكان را مي تواند به مطالعه تشويق و ترغيب كند مطالعه والدين در منزل و مكان هاي ديگر است. بچه هايي كه والدين آنها با صداي بلند برايشان كتاب مي خوانند، قدرت بيان بهتري دارند.

كتاب داستان كودكانه، كودك و نوجوان
كودكان و نوجوانان به عنوان سرمايه هاي عظيم و آينده سازان كشور هستند و به همين سبب ارايه كار و كتاب براي اين قشر از اهميت ويژه اي برخوردار است. پرداختن به كيفيت و كميت توليد آثار مطلوب نظر جوانان و كودكان در زمينه انتشار كتاب و خدمات فرهنگي به اين جماعت ، از جمله مسايلي است كه هرگز نبايد از آن غفلت كرد.

راهكارهاي اشتياق به مطالعه
تحقيقات نشان داده كه كودكان و نوجوانان در هر جامعه اي فعال ترين و علاقمند ترين خوانندگان به حساب آمده اما براي تداوم خواندن آنها ضمانتي وجود ندارد در اين ميان وظيفه بزرگسالان تنها به ايجاد اشتياق خواندن در كودكان و نوجوانان خلاصه نمي شود بلكه آنها بايد در جهت تداوم خواندن اين گروه هاي سني برنامه هاي موثر، پويا و منطبق با واقعيت ها پيش بيني كرده و گام به گام در اين برنامه ها همراه بوده تا عادت خواندن به مطالعه شكل گيرد.

كتاب هاي كودكان بايد جذاب، عميق و شيرين باشد و با تجربه ها، نيازها، علايق و توانايي هاي كودكان هماهنگ باشند و به كنجكاوي هاي خود انگيخته و آرمان هاي بلند پروازانه آنان پاسخ دهند. چنين كتاب هايي مي تواند به رشد و تعالي كودك كمك كند.

بااينحال در تدوين كتاب قصه هاي كودكانه براي كودكان بايد محتوا اثر با زندگي كودكان مرتبط بوده و از پيش داوري و كليشه هاي رايج به دور باشد و از سوي ديگر حس كنكجاوي آنان را برانگيزد.

در زمينه بستر سازي عادت به مطالعه در بين كودكان نيز؛ خانواده، مدرسه، كتابخانه هاي عمومي و ساير رسانه هاي جمعي نقش عمده اي دارند كه لازم است در اين زمينه تلاش كنند.

توجه به نياز كودك و نوجوان در اولويت
شاعر و نويسنده ادبيات كودك و نوجوان اظهاركرد: همانطور كه كشور از جمعيت جواني برخوردار است بايد دست اندركاران و اهل قلم در زمينه توليد و نشر كتاب با موضوعات مختلف نسبت به جمعيت كودك و نوجوان اهميت خاصي قايل شوند.

امير والامقام اظهاركرد: هفته كتاب و كتابخواني فرصتي اندك ولي اتفاقي مبارك از نظر اعلام طرح ها و توليدات كتاب در زمينه هاي مختلف از سوي دست اندركاران مي باشد ولي در مواقعه اي بخصوص در حوزه كودكان و نوجوانان شاهد گسترش توليد كتابهاي بي كيفيت در اين حوزه مي باشيم.

وي رعايت محتوا ، چاپ و تصويرسازي كتاب هاي كودك و نوجوان را امري مهم برشمرد كه متاسفانه طي سالهاي اخير از آن غفلت شده و از طرفي تعداد كتابهاي پرمحتوا با موضوعات و نيازهاي قشر نوجوان بسيار اندك شده است.

نويسنده كودك و نوجوان با اشاره به آثار تاليفي منتشر شده در سطح جامعه اظهار كرد: امسال طبق آمار ارايه شده كتابخانه ملي افزون بر 180 عنوان كتاب در زمينه كودكان و نوجوانان تاليف و انتشار يافته گفت: رشد كيفي و كمي كتاب در اين حوزه را به خوبي مي توان مشاهده كرد.

وي با بيان اينكه بازار خوبي براي توليد و نشر آثار وجود دارد، افزود: اغلب ناشران حوزه بزرگسال بعدازمدتي به حوزه كودك و نوجوان روي مي آورند چراكه كار در اين حوزه را راحت و سودآوري مي دانند و نياز به تخصص خاصي هم ندارد.

والامقام اظهاركرد: در حالي كه حوزه كودك و نوجوان بسيار حساس است و افرادي كه در اين حوزه كار مي كنند بايد شناخت بيشتري نسبت به روح و روان اين قشر، آثار توليد شده در جهان و موضوعات جذاب و مفيد براي بچه ها ، داشته باشند.


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۳ آبان ۱۳۹۸ساعت: ۰۷:۳۰:۲۴ توسط:soheillsadeghi موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :