soheillsadeghi1372 soheillsadeghi1372 .

soheillsadeghi1372

13 كاري كه به آرامي باعث نابودي لپ‌تاپ مي‌شود

تعمير لپ تاپ يكي از گجت هاي محبوب و پراستفاده اين روزها است. ما تقريباً هر روز از آنها استفاده ميكنيم، اما به ندرت به شيوه استفاده درست از آن فكر ميكنيم. اما بي دقتي ما در مراقبت از لپ تاپ ممكن است در بلند مدت اثرات جدي بگذارد. در اين مقاله ليست كارهايي را با شما به اشتراك خواهيم گذاشت كه در بلند مدت باعث نابودي لپ تاپ شما خواهند شد.

 

 

افزايش طول عمر لپ تاپ

 

1. حيوانات خانگي

نشستن گربه بر روي لپ تاپ ممكن است، عكس جالبي براي صفحه اينستاگرام شما باشد، اما آن را به اين كار تشويق نكنيد. گربه ها جذب گرماي سيستم مي شوند، اما موهاي آنها داخل فن سيستم خواهد شد و در نهايت منجر به گرم شدن بيش از حد و خرابكاري مي شود.

در پاي سيستم غذا نخوريد. هر ذره كوچكي از غذا كه وارد كيبورد شما شود، در نهايت مهمان ناخواسته اي جذب ميكند: سوسك ها و مورچه ها.

 

 

جلوگيري از خرابي لپ تاپ

 

2. حركت دادن لپ‌تاپ

اگر لپ تاپ شما SSD ندارد، در هنگام حركت بسيار مراقب باشيد. در هنگام فعاليت و تكان هاي بيش از اندازه، هارد ديسك هاي مكانيكي در معرض آسيب هستند، چرا كه داراي قطعات متحركي هستند كه به راحتي مي شكنند و در نتيجه آن تمام اطلاعات شما از بين ميرود.

 

 

 

3. انباشته شدن كابل‌ها

شما ممكن است تصور كنيد كه كابل ها موجودات بي آزاري هستند و اتفاقات بدي در مورد آنها نمي افتد. كابل ها مي توانند پيچ بخورند، جمع شوند و اطراف هر چيزي را احاطه كنند. آنها را با زاويه هاي عجيب و غريب و يا به دور لبه هاي تيز نپيچيد. زمانيكه كابل وصل است، به آن فشار وارد نكنيد و آن را نكشيد، اين كار در نهايت به مشكلات شارژي منجر مي شود.

 

 

 

4. به شارژر وصل بودن 7/24 لپ‌تاپ

از نظر فني، شما نمي توانيد باتري ليتيوم-يوني لپتاپ خودتان را بيش از ظرفيت آن شارژ كنيد، اما ميكروكنترلري كه مانع شارژ بيش از اندازه باتري مي شود، مي تواند آسيب ببيند. از طرف ديگر، وصل بدون يكسره شارژر باعث گرم شدن باتري مي شود.

 

 

 

5. بازكردن در لپ‌تاپ به طور ناصحيح

شما نمي توانيد در لپ تاپ را تنها با وارد كرد فشار به صفحه نمايش آن، باز كنيد. صفحه لپتاپ شكننده ترين قسمت دستگاه است. اگر از گوشه به آن فشار وارد كنيد، باعث مي شود به آرامي آن قسمت از در خميده شود. در لپ تاپ را به آرامي باز و بسته كنيد و از قسمت وسط آن را باز كنيد.

 

 

 

6. نداشتن كول پد

لپ تاپ ها از جهت راحتي در استفاده، قابل حمل بودن و نزديك نگه داشتن به خود، نسبت به سيستم هاي دسكتاپ برتري دارند. اما بيش از اندازه نزديك نگه داشتن به خود، شايد خيلي ايده مناسبي نباشد. پرزهاي لباس، پتو و.. ممكن است باعث مسدود شدن تهويه لپتاپ و گرم شدن بيش از حد باتري شوند. از پد خنك كننده استفاده كنيد.

 

 

 

7. آهنربا

هر هارد ديسكي براي ذخيره داده ها، آهنربا دارد. هنگامي كه لپ تاپ خود را در نزديكي يك آهنرباي قوي قرار ميدهيد، مي تواند باعث اختلالات مغناطيسي و از دست دادن اطلاعات شود. پس مطمئن شويد كه آهنرباي قوي در نزديكي دستگاه شما قرار ندارد.

 

 

 

8. جداكردن شارژر به روش نادرست

حتي اگر عجله داريد، مراقب باشيد. خشن رفتار كردن با آداپتور يا كابل شارژ در هنگام جدا كردن آن از لپ تاپ مي تواند به هر دو طرف آسيب برساند و موجب مشكلات شارژي شود.

 

 

 

9. استفاده نكردن از كاور

لازم است كه از كاور لپ تاپ يا كيفي بدون لبه هاي تيز براي حمل آن استفاده كنيد. اگر لپ تاپ را در كوله اي به همراه وسائل ديگر حمل ميكنيد، مكانيزم داخلي آن را به راحتي در معرض خطر قرار ميدهيد.

 

 

 

10. تميز كردن به روش اشتباه

همه ما ميدانيم كه نمي توانيم از آب و پارچه براي تميز كردن صفحه لپ تاپ استفاده كنيم. از پارچه ميكروفيبر و تميز كننده هاي مخصوص لپ تاپ استفاده كنيد و بيش از حد فشار به صفحه نمايش وارد نكنيد، چرا كه بسيار نازك و آسيب پذير است.

 

 

افزايش طول عمر لپ تاپ

 

11. روشن نگه داشتن مداوم لپ تاپ

اگر در طول روز از لپ تاپ استفاده نمي كنيد، آن را روشن نگه نداريد.  كار بي وقفه هارد ديسك را خراب مي كند و به سيستم خنك كننده آسيب ميزند. اگر در طول روز چند بار استفاده ميكنيد، آن را در حالت Sleep قرار دهيد.

 

 

خراب شدن لپ تاپ

 

12. مايعات

در هنگام كار با لپتاپ عادت به خوردن چايي داريد؟ لپ تاپ ها و مايعات با هم رابطه خوبي ندارند. يك نوشيدني گرم، حتي اگر قطره از آن ريخته نشود، ميتواند به لپ تاپ آسيب بزند. اگر در لپ تاپ بسته است بر روي آن ليوان گرم نگذاريد، اين باعث آسيب به صفحه نمايش مي شود.

 

 

جلوگيري از خرابي لپ تاپ

 

13. خود درماني

با وجود اينكه لپ تاپ هاي ابزارهاي بسيار قابل كنترلي مي باشند، نبايد سعي كنيم كه مشكلات جدي را خودمان حل كنيم. از خريد USBهايي با تبليغ حل مشكلات سخت افزاري و نرم افزاري لپ تاپ ها در بازار عرضه شده اند، خودداري كنيد. زيرا درون اين USBها خازن هايي وجود دارد كه به محض اتصال به لپ تاپ شارژ شده و در يك لحظه تمام نيرو را به هارد درايو وارد كرده و باعث آسيب جدي مي شود.

 

با دوري از موارد بالا لپ تاپ شما به طور قطع عمر طولاني تري خواهد داشت.

 

اما اگر نشانه هاي زير را در لپ تاپ خود مشاهده ميكنيد، بدانيد كه لپ تاپ شما دچار مشكل جدي شده است.

هارد با سر و صداي بيش از اندازه و يا خيلي آرام كار ميكند.

لپ تاپ هنگام انجام كارهاي ساده مانند تايپ كردن قفل ميكند و يا بسيار كندتر از قبل عمل ميكند.

فن ناگهاني صداي بلندي ايجاد ميكند.

زماني كه لپ تاپ را روشن مي كنيد، صداي عجيبي ميدهد.

سيستم مرتباً ريستارت مي شود.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۳ آبان ۱۳۹۸ساعت: ۰۷:۴۶:۰۰ توسط:soheillsadeghi موضوع:

قصه گويي

قصه صوتي كودكانه گويي قديمي ترين شكل ادبيات است. در روزگاران كهن ,تاريخ , سنت ها , مذهب , آداب, قهرماني ها و در واقع غرور قومي به وسيله ي قصه گوها از نسلي به نسلي ديگر منتقل مي شد.

قصه گو از گذشته ها , ماجراهاي  قهرمانان و از پستي هاي  دشمن  قصه ها داشت. از خدايان و اهريمنان,از نيروهاي ماوراي طبيعت و جادويي سخن مي گفت.قصه گو در بافت اين گونه جامعه هاي ابتدايي,همواره شخصي مركز توجه بوده است.

در روزگاران كهن قصه گو نه تنها به آموزش , آداب و قوانين فرهنگ جامعه ي خود مي پرداخت بلكه مردم را سرگرم نيز مي كرد.با قصه هايش چنان تور سحر آميزي مي بافت كه,  هنوز هم اگر

از آنها براي سرگرمي استفاده شود,مي تواند تخيل شنونده را در دام خود بيندازد.

اين گونه قصه هاي قومي كه هزاران قصه را تشكيل داده بود,آن زمان كه به صورت شفاهي جريان داشت همواره در تغيير بود. هر قصه گو  دخل و تصرفي در قصه ها مي كرد و در ساخت آن اثري از خود به جا مي گذاشت و هنگام دريافت قصه از منابع ديگر نيز انتظار چنين تغييراتي را داشت.

با گذشت زمان قصه گوها  و  قصه ها كم كمك نوعي شخصيت ملي يافتند. بسياري از  قصه هاي قومي كهن يا داستان هايي كه از هر نظر براي گفتن مناسب بوده است, به وسيله ي شركت هاي توليد فيلم و صفحه  به كمك هنرمندان حرفه اي و با بهره گيري از يك اركستر كامل و  همراهي

موثر كارشناسان ضبط شده است.

نتيجه ي اين كار اغلب بسيار درخشان و محصول آن برنامه هايي است كه ارزش ديدن يا شنيدن دارد.اما مشكل اينجاست كه اين برنامه ها فقط نوعي برنامه ي توليدي است و جانشين واقعي

قصه گو به شمار نمي آيد.در اين گونه برنامه ها جوهر و نكات اصلي قصه گويي يعني پيوندي

كه در زمان و مكاني معين ميان قصه گو و شنوندگانش به وجود مي آيد از دست مي رود.

قصه گويي خوب كه بر اساس رابطه ي ميان قصه گو و شنوندگانش جريان داشته باشد يك

تجربه ي ازشمند خلاق و شخصي است.تجربه اي است كه لحظه اي پيش مي آيد, مي درخشد و سپس از ميان مي رود.

زمان قصه گويي زمان يك آفرينش دوجانبه است.قصه گو و شنونده با هم دست به خلق جهاني مي زنند كه بر اساس زماني كلمه ها وتخيل شگفت انگيز بنا شده است و تقريبا پنهاني و شخصي 

قصه گويي نمي تواند در سطح وسيع تجارتي توليد شود و همچنان چاشني جادويي خود را حفظ كند.

در جهان پيشرفته ي امروز هنر قديمي قصه گو جاي باارزشي دارد.جاي مخصوصي كه نمي توان آن را با بدل قابل پذيرشي, پر كرد. هرچند هم كه صيقل يافته و خوب باشد.

قصه گويي در كشور ماسابقه اي بس ديرينه و قديمي دارد اما به رغم وجود گنجينه هاي علم و معرفت و داستان ها و افسانه هاي زيبا و آموزنده,اوليا و مربيان بيشترين وقت خود را به مسايل

آموزشي كودكان اختصاص مي دهند و دانش آموزان نيز درخانه و مدرسه بيشتر اوقات خود را صرف يادگيري هاي غير فعال كرده, از سختي و خشكي دروس و نمره رنج مي برند.

و به اين ترتيب بيشتر اوليا و مربيان از هدف اصلي تعليم و تربيت كه پرورش انسان هاي خلاق,مبتكر و كارآمد است باز مي مانند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"اولين گام" براي كسب مهارت مطلوب در قصه گويي,يافتن داستان مناسب است.اگر داستاني به قصه گويي تعلق نداشته باشد,بازسازي داستان به هنگام قصه گويي چيزي بيش يك از اجراي

نمايشي نخواهد شد.

مسئله ي انتخاب كردن قصه, با توجه به  انبوه موادي كه در اختيار قصه گو است,به ويژه براي قصه گو هاي تازه كار و مبتدي مشكلي اساسي است,حتي بهترين و برجسته ترين قصه گوهاي حرفه اي هم قادر به گفتن هر داستاني نيستند.

قصه گو , قهرمانان خود را از قصه هايي مي سازد كه با شخصيت خاص و سبك او متناسب ويژگي هاي شخصيت و سبك گويش خود را ارزيابي كند,قصه گوي تازه كار, ابتدا بايد سعي كند ويژگي هاي شخصيت و سبك گويش خود را ارزيابي كند. سپس از خودش بپرسد:چه نوع داستان هايي

را مي توانم موثر و خوب بيان كنم؟چگونه مي توانم شخصيت خود را با قصه هماهنگ كنم تا هردو

بتوانيم با شنونده ارتباط برقرار كنيم؟                                                                                

"دومين گام" ,آماده سازي داستان است كه براي پيشرفت و فن كار,اين موضوع گامي ضروري به شمار مي آيد.آماده سازي دقيق يك داستان مناسب , با توجه به ساختمان,كلمه هاي كليدي ,انديشه و حالت,براي شيوه كار جنبه هاي زيربنايي دارد.

"سومين گام",وقتي داستان انتخاب و براي گفتن آماده شد تنها كار مهم انتقال داستان به شنونده, به شيوه اي خواهد بود كه سبب آفرينش دو جانبه شود.

قصه گو بايد به خاطر داشته باشد كه كار او از بر كردن يا از رو خواندن نيست,بلكه كار او قصه گفتن است.از بر كردن قصه اغلب نخستين مانعي است كه راه سير طبيعي و خودانگيخته ي يك قصه گويي موفق را سد ميكند.

قاعده ي درست اين است كه هرگز نبايد داستاني را (براي گفتن) به خاطر سپرد,بلكه با توجه به ساختمان قصه, به خاطر سپردن طرح آن كافي است.

قصه گو براي ساختن جهان خيال انگيز خويش,فقط خودش و استفاده ي موثر از كلمه ها را در اختيار دارد. در آفرينش سحرآميز خود نه از صحنه آرايي بهره مي گيرد نه از تصوير و موسيقي

و چراغ هاي رنگي. او براي ارايه ي واژگاني قوي كه در ذهن,تصوير ساز باشد فقط به صداي

موثر و رسا و گفتار روشن خود متكي است.

قصه گو بايد از صداي خود به عنوان وسيله اي براي زمزمه و فرياد و براي ابراز, هيجان,ترس شادي و افسردگي و آنگونه كه داستان ايجاب مي كند,بهره گيرد.

"چهارمين گام",صدا و كلمه هايي كه داستان به وسيله ي آنها به شنونده منتقل مي شود , در روش قصه گويي عاملي مهم است. عاملي كه بايد به طور دائم روي آن كار كرد و آن را صيقل داد.

يك قصه گوي خوب,بر كلمات تسلط كامل دارد و از ارزش آنها و اينكه چگونه مي توان روي شنونده اثر بگذارد باخبر است.

او به ارزش قرار گرفتن صفت ها و قيد ها توجه دارد و از نيروي ايهام ,به هنگام گزينش كلمه هاي خود آگاه است.

قصه گو ميداند كه به هنگام گفتن داستان مي تواند با كلمه ها حس لمس كردن,چشيدن و بوييدن را منتقل كند.او همچنين مي داند كه مي تواند با كلمه ها رنگ, جنس و حتي آدما را چنان توصيف

كند كه شنوندگانش را به دنياي خيال بكشاند.

"پنجمين گام",بدن بويژه ي چهره ي قصه گو است , چهره ي  قصه گوي خوب كمك بسيار موثري به شنونده مي كند.شنونده ضمن اينكه به كلمه هايي كه به تصاوير داستان جان مي بخشد توجه دارد,در تمام مدت به قصه گو نيز چشم مي دوزد.

چهره ي قصه گو اغلب آيينه ي آن قصه است و آن چه را شنونده مي شنود تقويت مي كند.

قصه گوي خوب بايد چهره اي قابل انعطاف داشته باشد تا اخم و لبخند,ترس و بيم ساير عواطف را نشان دهد و بر تاثير قصه گويي بيفزايد.

حركت هاي چهره بايد منطبق بر حالت داستان باشد وهرگز نبايد به كاركاتور تبديل شود مگر انكه داستان اينطور ايجاب كند.

حركت ها بايد طبيعي باشد نه برنامه ريزي شده.به جاي اين(اداها و حالت هاي كليشه اي) و تمرين شده كه معمولا در مدارس قديمي فن بيان آموخته مي شد بايد حركت ها خودانگيخته باشد تا بر تاثير قصه اضافه كند.

در يك قصه گويي موفق ,چهره چيزي جز يك متغيير نيست و نبايد بيش از ساير جنبه هاي اين هنر به آن توجه و بها داد.

"ششمين گام",چشمهاي قصه گو است كه نقطه ي تمركز به شمار آيد زيرا شنوندگان براي كشف نشانه ها,احساس حالت هاي عاطفي و اطمينان از صداقت قصه گو در تمام مدت قصه گويي به آن چشم مي دوزند.

قصه گو نيز با شنوندگانش رابطه اي چشم در چشم دارد.اين نگاه اوست كه به گونه اي انتزاعي شنوندگانش را به قصه متصل مي كند و به آنها مي گويد كه اين داستان فقط براي آن هاست.

قصه گوي ماهر در طول قصه با گرداندن نگاهش از فردي به فرد ديگر,با شنوندگانش روابط مستقيم چشم در چشم برقرار مي كند.در مواردي مثل اوج داستان,قصه گو چشم هاي خود را

روي يك شنونده يا روي يك گروه از شنوندگان متمركز مي كند, درست مثل اينكه اين بخش

به خصوص فقط به اين گروه تعلق دارد. اين شيوه اغلب سبب تاكيد بيشتري بر ان قسمت

 مي شود و اثر عاطفي ان را برجسته تر ميكند. والبته قصه گو فقط گاه گاهي از اين شيوه استفاده

,زيرا توجه بيش از اندازه به بخشي از شنوندگان مي تواند عاملي براي بي نظمي باشد.

قصه گو گاه گاهي مي تواند در حالي كه تاثير خود را همچنان حفظ كند چشم از چشم شنوندگان برگيبرد و نگاه خود را و راي آن ها را, به كوهي خيالي يا قلعه اي كه در داستان توصيف مي كند

بدوزد.او مي تواند با شنوندگانش رابطه ي مستقيم چشم در چشم برقرار نكند و نگاه خود را به طور موثري به صحنه هاي خيالي و جزييات رنگارنگ متوجه سازد. اين عمل اغلب سبب مي شود

كه تماشاگران براي درك كردن صحنه هايي كه قصه گو توصيف مي كند نگاه او را دنبال كنند.

"هفتمين گام" دست هاي قصه گو است ,دست هاي يك قصه گوي خوب شگفت انگيز است.در حركت هاي دست,تاكيد,پويش, پرسش و خواهش,آفريننده ي بخش بزرگي از نيروي سحرآميز

قصه گويي است.

هر گونه  بحثي درباره ي فنون  استفاده از دست ها بخش اساسي  شيوه ي  يك قصه گوي موفق است .اغلب استفاده موثر از دست ها به هنر گوينده يك بعد اضافه مي بخشد.

حركت ها و نمايش هاي دست سبب مي شود كه شنونده بهتر بتواند جنبه هايي مانند اندازه,فاصله

,بافت و وزن را درك كند.           

                                 

 

 

 

 

 

 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۳ آبان ۱۳۹۸ساعت: ۰۷:۴۲:۴۴ توسط:soheillsadeghi موضوع:

۱۰ مزيت قصه گويي براي كودكان؛ نكات مهمي كه بايد بدانيد

اين روزها پدر و مادرها به‌جاي خواندن و تعريف كردن داستان، ترجيح مي‌دهند كودك‌شان را با تماشاي كارتون موردعلاقه‌شان بخوابانند. قصه‌گويي كه از لذت‌هاي سادهٔ دوران كودكي است، مزيت‌هاي بسياري به همراه دارد. پدر و مادرها بايد هر شب، زماني را صرف قصه‌گويي براي بچه‌ها كنند.

خواندن كتاب داستان با صداي بلند اصلا كار سختي نيست. اگر وقت كافي نداريد، مي‌توانيد يكي از داستان‌هايي را كه بلديد تعريف كنيد، خاطره‌اي از روزهاي كودكي خودتان بگوييد يا متني را از روي گوشي همراه‌تان بخوانيد. مزيت‌هاي قصه‌گويي، به‌ويژه براي خردسالان، كودكان پيش‌دبستاني و دبستاني‌ها بي‌شمارند.

۱۰ مزيت قصه‌گويي براي كودكان

قصه‌گويي براي كودكان

۱. پايه‌ريزي ارزش‌هاي دروني

كودكان در سراسر دنيا عاشق داستان هستند. آنها دوست دارند از شخصيت‌هاي موردعلاقه‌شان بشنوند و گاهي هم از آنها تقليد مي‌كنند. با تعريف كردن داستان‌هايي با پيام‌هاي معنادار، بي‌ترديد ارزش‌هايي مانند دانايي، روراستي، شجاعت و … در سن پايين در آنها ريشه مي‌گيرند.

۲. نشان دادن ريشه‌ها و ويژگي‌هاي فرهنگي

با تعريف داستان‌هاي رايج براي كودكان يا خاطراتي از كودكي خودتان، بچه‌ها با آداب و سنت‌هاي گوناگون خانوادگي و اجتماعي آشنا مي‌شوند. تعريف داستان‌هايي دربارهٔ افراد مختلف فاميل، آنها را با پيشينهٔ خانوادگي و نسب‌شان آشنا مي‌كند.

۳. تقويت مهارت زباني كودك

خواندن داستان با صداي بلند، كودك را با زبان، واژه‌ها و عبارت‌هاي جديد آشنا مي‌كند. اين روشي كارآمد براي آموزش كلمات تازه و چگونگي تلفظ عبارت‌هاست.

۴. تقويت‌ مهارت شنيداري كودك

بيشتر بچه‌ها نمي‌توانند براي مدت طولاني بر موضوعي خاص تمركز كنند. همچنين معمولا به حرف زدن بيشتر از گوش دادن علاقه دارند. قصه‌گويي نه‌تنها توانايي تمركز كودك را تقويت مي‌كند بلكه آنها را مشتاق شنيدن و فهميدن مي‌كند.

۵. تقويت خلاقيت و خيال‌پردازي كودك

گوش دادن به داستان باعث مي‌شود به‌جاي تماشاي تصاوير در ابزار‌هاي ديداري، شخصيت‌هاي داستان، مكان‌ها، جريان داستان و … را در خيالش مجسم كند. گوش دادن به داستان همچنين خلاقيت و خيال‌پردازي كودك را تقويت و او را نسبت به  ايده‌ها و انديشه‌هاي متنوع پذيراتر مي‌كند.


حتما بخوانيد: ۱۰ بازي فوق‌العاده براي رشد مهارت‌هاي ذهني و جسمي كودكان


۶. تقويت حافظهٔ كودك

با استفاده از برخي ترفندها، مي‌توانيد از قصه‌گويي براي تقويت حافظهٔ كودك‌تان بهره بگيريد. پس از قصه‌گويي، مي‌توانيد از كودك‌تان بخواهيد قصه را با زبان خودش تعريف كند يا به نكته‌هاي خاص يا ويژگي‌هاي شخصيت‌ها اشاره كند. اين كار هم حافظهٔ كودك را تقويت مي‌كند و هم توانايي تمركز او را افزايش مي‌دهد.

۷. گسترش ديد كودك

كودكان به‌سادگي امكان رويارويي با فرهنگ‌ها و شرايط اجتماعي كشورهاي مختلف دنيا را ندارند. با قصه‌گويي براي كودكان، آنها را با مكان‌ها و فرهنگ‌هاي گوناگون سراسر جهان آشنا مي‌كنيد. سعي كنيد قصه‌هاي متنوعي از كشورها و فرهنگ‌هاي متفاوت براي كودكان بخوانيد تا ديد و درك آنها را گسترده‌تر كنيد.

۸. كمك به يادگيري تحصيلي

قصه‌گويي، بنياني براي يادگيري و آموزش رسمي است. كودكان بسياري با تكرار و بدون درك موضوعي خاص، آن را فرا مي‌گيرند. قصه‌گويي به‌شكل پيوسته و تكرارشونده، به كودك كمك مي‌كند درك بهتري از آنچه مي‌خواند يا مي‌شنود پيدا كند و هم‌زمان لذت ببرد. گاهي وقت‌ها آموزش مفاهيم درسي به‌وسيلهٔ داستاني جذاب (براي مثال موضوع كسل‌كنندهٔ تاريخي كه در قالب داستاني هيجان‌انگيز بيان مي‌شود) فراگيري را ساده‌تر و كنجكاوي را تقويت مي‌كند.

۹. تقويت مهارت‌هاي ارتباطي

گاهي كودكان با وجود اينكه لبريز از حس كنجكاوي هستند، براي پرسيدن ترديد دارند! قصه‌ كودكانه گويي به كودك در فراگيري هنر طرح پرسش‌هاي درست، كمك مي‌كند. همچنين به آنها نشان مي‌دهد چطور مكالمه‌ كنند و اعتماد به نفس آنها را تقويت مي‌كند. خواندن و شنيدن داستان كودكانه به‌شكلي تكرارشونده، توانايي سخنوري كودكان را بهبود مي‌بخشد.

۱۰. كمك به رويارويي با موقعيت‌هاي دشوار

بيشتر وقت‌ها موقعيت‌هاي دشوار، كودكان را گيج و سردرگم مي‌كند. داستان‌هايي با موضوع آدم‌هايي كه در موقعيت‌هاي دشوار قرار مي‌گيرند، به كودك كمك مي‌كند درك بهتري از چنين موقعيت‌هايي پيدا كند. بهتر است براي كودكان داستان‌هايي تعريف كنيد كه نشان مي‌دهند رنج و سختي هم مانند شادي و خوشي، بخشي از زندگي هستند. داستان‌هاي مناسب به كودكان كمك مي‌كنند با موقعيت‌هاي گوناگون و به‌طور كلي زندگي، بهتر روبه‌رو شوند.

روش‌ درست قصه‌گويي

روش درست داستان گويي براي كودكان

همان‌قدر كه قصه‌گويي براي كودكان مهم است، انتخاب روش درست قصه‌گويي نيز اهميت دارد. نكاتي كه در ادامه مي‌خوانيد به شما كمك مي‌كنند به روش درست براي كودكان قصه بگوييد.

۱. بلندي قصه

قصه نبايد خيلي بلند يا خيلي كوتاه باشد. داستان كودكان خيلي كوتاه ممكن است امكان انتقال پيام درست را نداشته باشد. در سوي مقابل، داستان خيلي بلند ممكن است كودك را كسل كند. با در نظر گرفتن سن و ديگر شرايط، دربارهٔ بلندي داستان تصميم بگيريد.

۲. محيط راحت و آسوده

فضايي راحت و آسوده را براي تعريف داستان فراهم كنيد. محيط و حس مناسب را براي خواندن يا تعريف كردن داستان خلق كنيد.

۳. مقدمهٔ مناسب

اگر خودتان داستان تعريف مي‌كنيد، براي كودك روشن كنيد كجا و از چه كسي آن را شنيده‌ايد. براي او توضيح بدهيد كه چطور شنيدن اين داستان به شما كمك كرده است و چطور مي‌تواند به او كمك كند. سعي كنيد از همان آغاز، توجه كودك را جلب كنيد.

۴. توصيف مناسب

هنگام تعريف داستان، از حركات مناسب دست، بدن و چهره غافل نشويد. مي‌توانيد با صداهاي متفاوت از زبان شخصيت‌هاي مختلف صحبت كنيد يا از كودك‌تان بخواهيد اين كار را انجام دهد تا جذابيت داستان را بيشتر كنيد.

۵. صحبت با صداي رسا اما به‌آهستگي

بايد به اندازهٔ كافي بلند اما شمرده و به‌آهستگي قصه را تعريف كنيد. صداي شما بايد همان حسِ‌ موجود در قصه را منتقل كند. متناسب با قصه، بلندي و لحن صدايتان را تغيير دهيد؛ در بخش‌هاي گوناگون و به تناسب موقعيت مكث كنيد.

۶. درگير كردن كودك با قصه

با به‌كارگيري عبارت‌هاي مختلف يا پرسيدن سؤال‌هايي مانند «مي‌دوني چطوريه؟» كودك را درگير قصه كنيد. همچنين مي‌توانيد از آنها بخواهيد دربارهٔ پيام داستان يا آنچه از آن فهميده‌اند، صحبت كنند.

 


حتما بخوانيد: تفكر خلاق در كودكان چطور پرورش مي‌يابد؟


 

توصيه‌هايي براي قصه‌گويي بهتر به كودكان

توصيه هايي براي قصه گويي براي كودكان

برخي فعاليت‌ها هنگام قصه‌گويي، به تقويت خلاقيت كودكان كمك مي‌كند. در اين فعاليت‌ها، معمولا ايده‌اي انتخاب و پرورده مي‌شود. در ادامه چند فعاليت جذاب براي بچه‌ها به شما پيشنهاد مي‌كنيم.

۱. قصه‌گويي همراه با عكس‌هاي خانوادگي

كودك‌تان را تشويق كنيد تا براي عكس‌هاي مختلف داستان‌هايي تعريف كنيد. براي نمونه، عكس روز تولد او يا عكسي از برف‌بازي خانوادگي براي داستان‌پردازي مناسب‌اند.

با انتخاب عكس‌هاي مختلف، به‌نوبت داستان عكسي را كه انتخاب كرده‌ايد، تعريف كنيد.

مي‌توانيد با انتخاب چند عكس از كودك‌تان بخواهيد، آنها را بر اساس ترتيب زماني مرتب كند.

عكسي از رويدادي خاص انتخاب كنيد و از دل‌بند‌تان بخواهيد با توجه به نشانه‌هاي موجود در عكس (لباس عروس، كيك، كلاه بوقي و …) داستاني براي آن تعريف كند.

كودك‌تان را تشويق كنيد تا چند عكس (۱۰ تا يا كمتر) را انتخاب، آنها را به ترتيب زماني مرتب كند و داستاني براي آنها بسازد. تماشاي اينكه آنها كدام عكس‌ها را انتخاب مي‌كنند و چه داستاني براي آنها مي‌سازند، دل‌پذير است.

۲. قصه‌گويي با نقش‌ و نگارها

اين كار جذابيت بي‌حدي به روند داستان‌نويسي مي‌افزايد. نقش و نگارها، ابزار شگفت‌انگيزي براي تحريك خلاقيت، تقويت به‌كارگيري مداد و قلم و افزايش خنده و لبخند هستند!

نخست بايد نقش‌هاي مختلفي گردآوري كنيد. نقش‌هايي از حيوانات، خودروها، گل و گياه و … به صفحه‌اي براي افزودن نقش‌ها به آن يا كاغذي براي نوشتن داستان روي آن نياز داريد.

مي‌توانيد كودك را تشويق كنيد نگاره‌هاي مختلف را با رنگ‌هاي گوناگون رنگ كند. همچنين مي‌توانيد از او بخواهيد نگاره‌هاي گوناگوني را انتخاب كند و براي آنها داستاني بسازد.

هنگام داستان‌نويسي مي‌توانيد اشتباهات آنها را اصلاح كنيد و واژه‌هاي جديد به آنها ياد بدهيد. اين كار بسيار سرگرم‌كننده است و جنبهٔ آموزشي قابل‌توجهي دارد.

خودتان باشيد

در پايان دوباره يادآوري مي‌كنم كه سبك قصه‌گويي شما اهميت بسياري دارد. روش قصه‌گويي شما نبايد براي كودك‌تان و حتي خود شما يكنواخت و خسته‌كننده باشد. شما هم مي‌توانيد از آنچه مي‌خوانيد لذت ببريد.

قصه‌گويي در رشد و پيشرفت كودكان نقش بسزايي دارد. كودك دل‌بندتان نبايد چنين فعاليت ساده اما به‌شدت مهمي را از دست بدهد. همين حالا به‌دنبال قصه‌اي مناسب براي زمان خواب كودك عزيزتان باشيد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۳ آبان ۱۳۹۸ساعت: ۰۷:۳۴:۲۷ توسط:soheillsadeghi موضوع:

كتاب قصه كودكان، چگونه بايد باشد؟

انتخاب كتاب قصه كودكانه مناسب همواره از دغدغه هاي والدين بوده و هست، حالا اين پرسش ذهن پدر و مادرها را به خود مشغول كرده كه در بازار كتاب، چه كتابي براي فرزندانشان مناسب است.

انتخاب كتاب مناسب همواره از دغدغه هاي والدين بوده و هست، حالا اين پرسش ذهن پدر و مادرها را به خود مشغول كرده كه در بازار كتاب، چه كتابي براي فرزندانشان مناسب است.

در بازار انبوه كتاب، همه كتاب ها براي كودكان مناسب نيست و از اين رو دقت در انتخاب كتاب براي اين گروه سني لازم است.

كتابي كه يك كودك مي خواند بايد با گستره فكر و انديشه و نيز دنيا و تصورات او كاملا سازگار باشد. شيوه ي نگارش كلمات و جملات و اصطلاحات كتاب كودك بايد به گونه اي باشد كه كودك از آنها سر در بياورد و به عبارتي ديگر آنها را بفهمد. جذابيت و محبوبيت كتاب در نزد كودكان از اهميت ويژه اي برخوردار است.

 


كتابي كه براي كودكان نوشته مي شود بايد از نظر محتوا و تصاوير ظاهري جذب كننده باشد تا خواننده به مطالعه آن ترغيب شود.

كودكان معمولا كتاب هايي انتخاب مي كنند كه مصور و داراي جلد زيبايي باشند از اين رو كتابي كه چنين ويژگي هايي داشته باشد براي بچه ها بسيار محبوب است.

با اينحال مهمترين نكته اي كه كودكان را مي تواند به مطالعه تشويق و ترغيب كند مطالعه والدين در منزل و مكان هاي ديگر است. بچه هايي كه والدين آنها با صداي بلند برايشان كتاب مي خوانند، قدرت بيان بهتري دارند.

كتاب داستان كودكانه، كودك و نوجوان
كودكان و نوجوانان به عنوان سرمايه هاي عظيم و آينده سازان كشور هستند و به همين سبب ارايه كار و كتاب براي اين قشر از اهميت ويژه اي برخوردار است. پرداختن به كيفيت و كميت توليد آثار مطلوب نظر جوانان و كودكان در زمينه انتشار كتاب و خدمات فرهنگي به اين جماعت ، از جمله مسايلي است كه هرگز نبايد از آن غفلت كرد.

راهكارهاي اشتياق به مطالعه
تحقيقات نشان داده كه كودكان و نوجوانان در هر جامعه اي فعال ترين و علاقمند ترين خوانندگان به حساب آمده اما براي تداوم خواندن آنها ضمانتي وجود ندارد در اين ميان وظيفه بزرگسالان تنها به ايجاد اشتياق خواندن در كودكان و نوجوانان خلاصه نمي شود بلكه آنها بايد در جهت تداوم خواندن اين گروه هاي سني برنامه هاي موثر، پويا و منطبق با واقعيت ها پيش بيني كرده و گام به گام در اين برنامه ها همراه بوده تا عادت خواندن به مطالعه شكل گيرد.

كتاب هاي كودكان بايد جذاب، عميق و شيرين باشد و با تجربه ها، نيازها، علايق و توانايي هاي كودكان هماهنگ باشند و به كنجكاوي هاي خود انگيخته و آرمان هاي بلند پروازانه آنان پاسخ دهند. چنين كتاب هايي مي تواند به رشد و تعالي كودك كمك كند.

بااينحال در تدوين كتاب قصه هاي كودكانه براي كودكان بايد محتوا اثر با زندگي كودكان مرتبط بوده و از پيش داوري و كليشه هاي رايج به دور باشد و از سوي ديگر حس كنكجاوي آنان را برانگيزد.

در زمينه بستر سازي عادت به مطالعه در بين كودكان نيز؛ خانواده، مدرسه، كتابخانه هاي عمومي و ساير رسانه هاي جمعي نقش عمده اي دارند كه لازم است در اين زمينه تلاش كنند.

توجه به نياز كودك و نوجوان در اولويت
شاعر و نويسنده ادبيات كودك و نوجوان اظهاركرد: همانطور كه كشور از جمعيت جواني برخوردار است بايد دست اندركاران و اهل قلم در زمينه توليد و نشر كتاب با موضوعات مختلف نسبت به جمعيت كودك و نوجوان اهميت خاصي قايل شوند.

امير والامقام اظهاركرد: هفته كتاب و كتابخواني فرصتي اندك ولي اتفاقي مبارك از نظر اعلام طرح ها و توليدات كتاب در زمينه هاي مختلف از سوي دست اندركاران مي باشد ولي در مواقعه اي بخصوص در حوزه كودكان و نوجوانان شاهد گسترش توليد كتابهاي بي كيفيت در اين حوزه مي باشيم.

وي رعايت محتوا ، چاپ و تصويرسازي كتاب هاي كودك و نوجوان را امري مهم برشمرد كه متاسفانه طي سالهاي اخير از آن غفلت شده و از طرفي تعداد كتابهاي پرمحتوا با موضوعات و نيازهاي قشر نوجوان بسيار اندك شده است.

نويسنده كودك و نوجوان با اشاره به آثار تاليفي منتشر شده در سطح جامعه اظهار كرد: امسال طبق آمار ارايه شده كتابخانه ملي افزون بر 180 عنوان كتاب در زمينه كودكان و نوجوانان تاليف و انتشار يافته گفت: رشد كيفي و كمي كتاب در اين حوزه را به خوبي مي توان مشاهده كرد.

وي با بيان اينكه بازار خوبي براي توليد و نشر آثار وجود دارد، افزود: اغلب ناشران حوزه بزرگسال بعدازمدتي به حوزه كودك و نوجوان روي مي آورند چراكه كار در اين حوزه را راحت و سودآوري مي دانند و نياز به تخصص خاصي هم ندارد.

والامقام اظهاركرد: در حالي كه حوزه كودك و نوجوان بسيار حساس است و افرادي كه در اين حوزه كار مي كنند بايد شناخت بيشتري نسبت به روح و روان اين قشر، آثار توليد شده در جهان و موضوعات جذاب و مفيد براي بچه ها ، داشته باشند.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۳ آبان ۱۳۹۸ساعت: ۰۷:۳۰:۲۴ توسط:soheillsadeghi موضوع: